Presentem el vídeo del Mussol

Presentem el vídeo del Mussol, una cançoneta tranquil·la amb paisatges sonors nocturns i sonalls. Hem enregistrar les imatges durant les nits d’estiu a Sant Joan de Mediona, Les Cases Noves de Can Pardo, Alpens, Vallfogona de Riucorb i Sant Magí de Brufaganya.

Detalls dels sons

Paisatge sonor de grills enregistrat als voltants de Mas Baltà amb una Tascam DR-40. Àudio editat únicament per a normalitzar nivells i minimitzar lleument les freqüències més baixes del vent. Sons i sonalls enregistrats al home estudi Pere Emm:

  • Campanes de vent de materials orgànics
  • Un pal d’aigua DIY que va fer la Mar amb un tub de cartró i closques de festuc
  • Raig d’aigua de la font simulat amb una galleda i l’aixeta de casa.

Sobre les fonts

Durant l’enregistrament només ha corregut l’aigua de la font de Vallfogona, l’única que no té aixeta. Les altres estaven tancades i hem simulat el raig amb postproducció de vídeo. Hauríem volgut enregistrar altres fonts naturals sense aixeta però costa trobar-ne. Aquest estiu (2023) hem estat voltant a la recerca d’aigua corrent, sense marxar gaire més enllà d’on vivim, i no hem trobat sinó sequera. Hi ha dues fonts que ens han sorprès especialment veure-les eixutes, la de Santa coloma de Queralt i la de Sant Magí de Brufaganya. Us poso dues fotos de quan esteven «vives».

Curiositats naturals

Sant Magí de Brufaganya és un indret que ens agrada molt i que hem visitat diverses vegades. Enguany, com he comentat més amunt hi vam tornar per a enregistrar un parell d’escenes del mussol. La de la font no va poder ser perquè era eixuta i sense aigua no s’entenia què era allò tant rústic. L’altra escena va ser dins d’un dels immensos troncs secs i buits que hi ha pels voltants. Val la pena conèixer el lloc on podeu passar un magnífic dia de passejada i pícnic.

És aquí: https://www.openstreetmap.org/way/1177681700#map=17/41.48386/1.44360&layers=N

En aquest blog en parlen molt: https://cosetano.blogspot.com/2014/11/santuario-de-sant-magi-de-la-brufaganya.html

La rebotiga de la càmera*

Aquestes són algunes de les passejades d’aquest estiu: a Alpens hi vam anar per doble motiu, un per enregistrar la Font del Manelic, l’altre pel festival Niflauers. A Sant Magí hi vam passar de tornada dels balls folk. A veure si ens trobeu en aquest vídeo intentant ballar ☺. A Vallfogona també vam aprofitar l’avinentesa de la festa major. A Mediona no cal excusa perquè és molt a prop d’on vivim. etc.

(* Rebotiga és com s’anomena(va) la peça que hi ha darrera de les botigues.)

 

Desitgem que us agradi el vídeo. Volem que la nostra feina d’artesania teatral feta 100% amb intel·ligència natural i amor faci camí més enllà de les limitacions de qualsevol algorisme virtual. I perquè això és faci realitat ens cal el vostre suport. Us animem a clicar la subscripció al canal i ha descarregar la cançó des de BandCamp.

Gràcies