Presentem el vídeo del cavall Toc

Corria l’any 2017 quan vam visitar la Llar d’Infants El Petit Camacurt de Castellcir. Hi teníem contacte perquè la Mar i jo (Pere) havíem viscut en aquest poble. De fet és aquí, Castellcir, on va germinar Titelles Pamipipa.

Bé, el cas és que hi vam anar per fer un assaig amb públic d’un espectacle que teníem a punt d’estrenar. En acabar els nens i les nenes acompanyats de la mestra, que en aquell moment era l’Anna, ens van cantar En Toc és un cavall, una cançó que no coneixíem.

Us avancem que en Toc serà un dels personatges de l’espectacle que en pocs mesos estrenarem. Però el que ara us volem presentar no és pas l’espectacle sinó el vídeo. L’hem enregistrat a L’autèntica Teatre, una sala que ara per ara ens facilita l’espai per a continuar produint vídeos.

El titella

El cavall Toc és una troballa de la Mar mentre passejava per les paradetes d’una fira. De fet no veia clar si era un cavall o un ruc, però fos el que fos li va agradar i va pensar que si convenia ja l’arranjaria. És fet d’escuma i el coll de pel de peluix. Es manipula com titella de guant.

Sons i sonalls

En Toc passeja al ritme de la cançó passant per diversos indrets que reconeixereu si pareu atenció al sons. Com a protagonista clarament tenim el repicar del coco que marca el pas. De fons, durant tota la cançó, un paisatge sonor d’ocells. Aleshores en Toc passa prop d’un curs d’aigua que pot ser una riera, un riu o el que vulgueu. Després s’acosta a un estany amb granotes i més tard a prop d’un poble on el campanar marca les hores.

Una curiositat sobre el so de l’aigua és que la vam enregistrar l’any 2014 a la riera de Sant Joan de Mediona. Ara seria una mica més difícil perquè està ben seca, però això aviat canviarà i hi tornarà a córrer l’aigua abundant, oi que sí?

I per cert, com costa serrar les closques de coco pel mig i que quedin bé!

Lletra

En toc és un cavall
cloc-cloc (o toc-toc)
que va a amunt i avall
cloc-cloc
és molt divertit
cloc-cloc
ser el seu amic
cloc-cloc.

Si t’agrada molt
cloc-cloc
i no vols parar
cloc-cloc
pregunta-li a en toc
cloc-cloc
si vol continuar
cloc-cloc.

Si t’ha agradat el vídeo t’animen a col·laborar clicant “buy”