
Tots els nostres espectacles estan adreçats a petita (o primera) infància. I doncs, quin ventall d’edats cobreix?
Darrerament s’han popularitzat dues etiquetes per a referir-s’hi. Alguns en diuen “nadons” i d’altres “0-3 anys”. A nosaltres no ens agrada posar-hi “nadons” perquè entenem que es refereix als infants de pocs mesos (potser menys de 6). Habitualment fem servir “0-3 anys” perquè també és la que utilitzen les sales que normalment ens programen. Vol dir això que els espectacles són exclusivament per aquestes edats?
Analitzant el límit inferior: un infant de 6 o 7 mesos, és a dir, de “zero anys” perquè encara no en té un de viscut, podria trobar en els nostres espectacles elements que potser no entengui. Ara bé, sempre gaudirà de l’animació visual dels titelles i la llum, les cançons i la música. És clar que tot depèn de cada nen o nena. N’hi ha que amb 6 mesos s’ho miren amb molta atenció i n’hi ha que necessiten 2 anys de maduresa.
Analitzant el límit superior: un infant de 4 anys (i fins i tot de 5), tot i que no haguem produït l’espectacle pensant per aquestes edats, també en gaudirà perfectament. Simplement, de forma 100% empírica, ho podem constatar perquè ens hi trobem molt sovint. Com hem dit abans, també dependrà de cada infant.
Ens agrada anunciar els nostres espectacles amb l’etiqueta “0-3 anys” perquè és la més inclusiva. Es refereix a tots els infants des que estan en disposició d’assistir a un espectacle (ho han de valorar els pares) fins que tenen 3,99 anys (encara no han fet els 4 ). També ens agrada utilitzar aquest etiqueta perquè indica explícitament que l’espectacle va adreçat a una part de la població que fins fa poc temps no s’havia tingut en compte a l’hora de produir els espectacles.
One thought on “Les etiquetes per a referir-se als espectacles adreçats a petita infància”
Comments are closed.