I amb els Flostis Lúdics punxàvem música de La Portàtil FM

Joc tradicional de la teia. Jugant a Senan l'any 2006
Jugant a Senan amb el joc de la teia (2006)

Blog-la-portatil-diatonicQuan voltàvem amb el nostre muntatge de jocs tradicionals Flostis Lúdics ens agradava engegar una gramola que anés punxant música d’ambient. Ara potser no ho faríem. Segur que preferiríem deixar l’espai acústic en blanc perquè es dibuixés naturalment el so de la festa amb les veus i rialles de la gent i el repicar de les fitxes de fusta. Però en aquell moment sí que n’hi posàvem, de música.

Va ser que ens va arribar a les mans un cd de La Portàtil FM. És deia Ball al diatònic (1994) i ens va sembla perfecte per la tranquil·litat festiva que encomanava. Aquest cd presentava un repertori que ens va semblar que encaixava perfectament amb l’estètica dels nostres jocs.

Aprofitant l’avinentesa que La Portàtil va venir a tocar a Moià vam demanar a l’autor, Francesc Marimon, si li feia res que féssim servir el cd amb els Flostis Lúdics. La resposta sense paraules va se claríssima: ens va regalar el seu nou cd Complicitats (2000) perquè tinguéssim més repertori a la gramola. Gràcies Francesc.