Un tren petitó

Foto de capçalera un tren petitó

Patim, patam, patum, en Patufet camina pel caminet i per la via, tu-tuut, un tren petitó. Amb l’esclop d’un pescador he fet una barca xica, però si la barqueta es tomba nena no tinguis por, neda per sota l’aigua i escolta la cançó.

Descripció

Un tren petitó és un espectacle de cançons, objectes i titelles, tranquil i poètic pensat especialment per a petits infants fins a 4 anys.

Un tren petitó, espectacle infantil amb sonalls i música en viu

Les cançons són tradicionals, algunes molt conegudes com ara Patufet, Dalt del cotxe hi ha una nina, Un tren petitó, La barqueta es tomba. També ni ha de menys conegudes com ara Lluna plena, o La caseta. I d’altres potser les descobrireu per primer cop perquè les hem traduït nosaltres mateixos al català com la cançó del cranc, de la tortuga o de la petxina.

També hem traduït del francès moltes rimes gesticulades. Aquesta vegada ens ha vingut de gust fer servir el llenguatge de forma poètica perquè el fa musical i bonic. Per això el text és bàsicament rimat amb cançons, poesies, endevinalles i jocs gesticulats.

La poesia també pot ser visual, per exemple les bombolles d’un peix, les onades de la mar, l’arribada del sol i de la lluna o el vol d’una gavina. En Un tren petitó fem servir objectes de la vida quotidiana dels infants, d’una forma poètica.

I com sempre, també fem servir titelles construïts per nosaltres mateixos com: el pop, la medusa, el cranc, la tortuga i l’estrella de mar. Les tècniques de manipulació, som de guant i de tija.

Acompanyem l’acció amb melodies tradicionals tocades en directe amb acordió diatònic, flautes, melòdica i una gran varietat de reclams, sonalls i sons d’objectes quotidians (botzina, tassa, coberts, etc.)

Un parell d'escenes

Cap a munt

Us informem que aquest lloc web fa servir cookies. Més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies