Tiroliro

Per a desitjar bon dia: canta. Per a vestir-te: canta. Canta també per a esmorzar, quan endreces o per a ballar. Canta sempre, perquè qui canta els seus mals espanta.

Descripció

El Tiroliro, la Tina, la Montserrat, el bufó i la masovera posen música al nostre fer diari. Ens agradaria que cantar també fos un fet quotidià i per això us proposem quinze cançons tradicionals i populars, algunes de les quals versionades per nosaltres mateixos. L’espectacle també compta amb tonades tradicionals tocades en directe amb instruments de vent, sons d’objectes quotidians i altres instruments tradicionals. Tiroliro és un espectacle de titelles i cançons, alegre i festiu, pensat especialment per a la primera infància.

Els titelles

El Tiroliro és un dels personatges de l’espectacle que comparteix escena amb quatre més: un de masculí i tres de femenins, equilibrant d’aquesta manera la tendència d’una balança que tradicionalment ha afavorit els protagonistes masculins. Hem construït cada personatge amb una tècnica de manipulació diferent: bocot, marota, putxinel·li, titella gegant i cap-gros. Perquè de titelles n’hi ha de molts tipus, oi? Doncs fem-los servir!

Les cançons

Tiroliro és un espectacle de cançons d’origen tradicional i popular. N’hi ha algunes que les cantem amb la lletra original i d’altres les hem modificat i fins i tot reescrit, tal com s’ha fet sempre en la tradició oral. Les acompanyem amb objectes quotidians (gibrelleta, gerra d’aigua, ampolla, tasses, etc.) mirant sempre de preservar un caire senzill i minimalista que les fa adients per als més petits.

També guarnim l’espectacle amb melodies tradicionals tocades en directe amb instrument de vent com ara harmònica, flautes i melòdica, entre d’altres.

Fitxes i altres documents

Cap a munt

Us informem que aquest lloc web fa servir cookies. Més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies