Petit Vivaldi

Sinopsi

Un espectacle de titelles i cançons

Els ocells han arribat, és la primavera! A l’estiu tota cuca viu. A la tardor castanyes i cargols amb banyes. I a l’hivern fa fred, Frederic fredolic. Les quatre estacions amaguen històries d’animals, dites i cançons tradicionals. Petit Vivaldi és un espectacle de titelles i música en viu especialment recomanat per a primera infància (fins a 4 anys). Música de Vivaldi per a ser mirada i per a aguditzar l’escolta dels més petits.

Arguments


Titelles per a petita infància

L'abella al rusc de vivaldiA la primavera

Els prats es vesteixen de flors i abelles que recullen pol·len i fan mel. Ja hi ha una flor amb els pètals ben desplegats i una abella en recol·lecta el pol·len. La Quica surt a passejar i, captivada per la flor, la cull per a endur-se-la. Ara l’abella ja no te flor, com farà la mel? Sort que la Quica té cura del seu jardí: el rega i tornen a créixer més flors.
Els ocells han arribat

el gall i la gallina estaven al balcóA l’estiu

Libèl·lules, puces, aranyes o saltamartins? Què deuen ser aquests animalons imaginaris que es passegen pel prat? Ah! Això sembla un cuc. El gall se li acosta i… nyam! Se’l menja. Ara arriba la gallina: “el gall i la gallina s’estaven al balcó, la gallina s’adormia i el gall li fa un petó”, i un altre, i un altre, i… La gallina ha post un ou i el cova. Al poc, té gana i cerca grana, per això s’allunya un moment del niu. Tot d’una a l’ou li passa alguna cosa: comença a bellugar-se i… caram! Si a dins hi havia un pollet! El pollet mira al seu voltant i no veu ningú, està sol: on és la mare? Veu acostar-se un indiot i es posa content, però… no és la mare. Després arriba un ànec, però… tampoc és la mare. Finalment apareix un animal de plomes vermelles, amb una cresta que fa coc corococ i… és la mare! El pollet i la gallina marxen junts.
Cuca de Llum

Plim plim plim salta l'esquirolA la tardor

A la tardor és temps de bolets, pinyons, nous, glans, castanyes, avellanes, etc. És ara quan els esquirols i altres animalons del bosc recullen provisions per a l’hivern. Cadascú colga els fruits recol·lectats perquè ningú no els trobi. Però l’esquirol de la nostra història, “plim, plim, plim, plim!” Salta, baixa, ensuma els bolets, troba una pinya i se la menja tot sol, “plim, plim, plim”. No fos cas que soterrés els pinyons i després no els trobés, com és freqüent, per això en diuen dels esquirols: els jardiners del bosc.
L’esquirol

des de casa un cervató mirava pel finestróA l’hivern

Fa fred i el cérvol se’n va a casa a preparar una sopa ben calentona. Tot d’una s’acosta el conill, corrent com un esperitat i cridant: que ve el llop! Després arriba el porc: que ve el llop! I després l’ovella: que ve el llop! Ja són tots a cal cérvol ben calentons i tranquils. Aleshores… Auuuuuuuu! Arriba el llop i no troba ningú! Tots s’han amagat. Mira les habitacions, una per una i res de res. Llavors… sorpresaaaaa! Feliç aniversari!
El cèrvol

Els instruments i objectes sonors

Missatges senzills i en positiu sobre la natura.

Fotos, vídeos i cançons


Escolta les cançons


DossiersNECESSITATS TÈCNIQUES PER A ESCOLES BRESSOL i D’EDUCACIÓ INFANTIL
Un espai desembarassat de 3×3 metres i un endoll. Nosaltres duem tot l’equip tècnic necessari. Triguem 1:30h a muntar-ho tot.

TEATRES I ALTRES SALES D’ACTES

ALTRES DOCUMENTS