Marieta vola vola

Sinopsi

Un espectacle de cançons i titelles

La marieta puja l’escaleta, la granota fa un salt al bassal i pet! En Patufet surt disparat com un coet. Petits protagonistes d’un teatre de musicosetes amb moixaines, titelles i cançons per a nadons i primera infància. Rimes per a fer riure l’infant, bressolar-lo i acaronar-lo. Un espectacle per a dur a l’escenari allò que les nostres àvies feien a casa amb el davantal, acompanyat de melodies tradicionals, sons, paisatges sonors i poesia visual.

Teatre de musicosetes, cançons i titelles per a infants de 0-3 anys. Una obra escènica, sonora, poètica i visual per a gaudir de la veu cantada, la veu parlada i dels petits matisos d’un món de sons.Marieta Marieta

Descripció

Cançons populars i jocs de falda

És una obra escènica musico-teatral, sonora, poètica i visual. Un esdevenir de petits instants de música, cançons, titelles, recitats, gests, sons i teatre d’objectes per a aconseguir una comunicació amb els infants de 0-3 anys el més rica possible.

Ho porten a escena una actriu-cantant-titellaire i un músic, tot plegat artesania teatral, per a gaudir de l’art de proximitat. Per a comunicar i emocionar en lloc d’aclaparar. Que té en compte les necessitats i els interessos dels infants per sobre dels comercials. Que valora, amplia i difon el nostre tresor cultural, però amb esperit crític per a no perpetuar allò que ja no val.

Continguts

La primera maleta ens ubica a la muntanya, prop de la casa del Patufet i del caminet per on caminava quan es va posar a ploure. En començar a ploure, en Patufet es refugia a sota la col però, és clar, el bou la vol i se l’empassa. Pet! Surt saltant cantant i ballant el Patufet. Però és petit, és l’hora d’anar al llit. Surt la Lluna amb les seves quatre cares que roda ben fi fins demà al matí.

La segona maleta comença amb el cant dels ocells de bon matí. Però al jardí també hi ha un bassal amb una granota que fa un salt. I també hi ha una marieta que puja l’escaleta, que truca la porteta i vola per a ensenyar-nos el camí del cel.

A la tercera maleta hi ha una eruga que després de caminar i menjar se’n va a descansar al seu capoll groc. I què passarà? Doncs que despertarà amb unes boniques ales de papallona i volarà.

Per acabar, a la quarta maleta s’hi amaga el gat gris, que atrapa el ratolí, que passeja pel terrat amb ulls grossos com taronges i bigotis estirats, que miola de gana i després ronronejarà quan s’haurà atipat. El gat que tenia una puça al cap. Ai, quines pessigolles que li fa! Més val que l’anem a rentar. I com que no és un cargol, l’eixugarem al sol. Un sol de cara rodona que sona i que dansa per a dir-nos adéu.

Fins a 40 instruments i quotidiàfons

A l’espectacle fem servir gran varietat d’instruments, reclams i altres elements per fer sons. Per exemple, sonen flautes dolça i travessera, acordió diatònic, xinxines, reclams d’ocells, campanetes, sabates, metal·lòfon i bútang.

Titelles i altres objectes visuals

Gran varietat de titelles i objectes apareixen contínuament enriquint visualment l’espectacle: caseta, barretina, en Pere petit (figura plana articulada), lluna (fanalet de paper),  ploma, granota (nino de peluix), flor-marieta (molinet de vent), davantal, marieta (sonall), flor de feltre, conill (titella poruc), cuc (titella de guant), capoll (cinta de gimnàstica rítmica), papallona (titella de guant), menjadora i gat (titella de guant). Per a crear imatges poètiques i explicar petites històries.

 

Vídeos

Vegeu més vídeos d’aquest espectacle clicant aquí: Llista de reproducció  YouTube de Marieta vola vola

Canteu la cançó marieta vola vola: Lletra de la cançó

Dossiers

endoll_pp

Edats: recomanat per a infants de 0 a 3 anys
Durada: 30 minuts

 

QUÈ NECESSITEM PER A ESCOLES BRESSOL i P3
Un espai de 3,5m d’ample x 3m de fons per a muntar els nostres estris. És convenient que quan arribem a l’escola ja estigui desembarassat.

En aquest espai hi haurà d’haver un endoll per a l’equip de so (i potser llums). A les escoles sempre duem nosaltres l’equip tècnic necessari.

Un detall important a tenir present per la disponibilitat de la sala on fem la representació: triguem 1:30h a muntar i aproximadament 1h a desmuntar.

 

REQUISITS PER A TEATRES (I ALTRES SALES D’ACTES)
Demaneu-nos la fitxa tècnica i el plànol de llums per correu electrònic