El lleó no em fa por

Lleó, zebra, mico, tortuga, ovella, ratolí… veniu amb mi? Jugarem a cuit i amagar amb el llop, li farem un petó a la lluna i pessigolles al lleó perquè no faci por. Són històries d’animals que s’expliquen amb titelles, instruments ètnics i cançons populars i tradicionals.
Teatre de musicosetes

El lleó no em fa por és una obra de teatre què barreja titelles i cançons. Com que la nostra manera de fer espectacles no acaba d’encaixar exclusivament amb una sola de les etiquetes convencionals (teatre musical, concert, titelles, animació), n’hem inventat una de nova: musicosetes.
És un espectacle per a petits infants de 0 a 3 anys perquè hem tingut en compte les seves característiques evolutives i necessitats específiques. A la pràctica això és tradueix en aspectes com ara:
La durada: 30 minuts.
Les condicions de representació: tenim cura de l’ambient perquè els infants no s’espantin ni s’estressin i es trobin còmodes. Un espai petit, familiar, acollidor i amb poca gent és millor que un de gran, amb dispersió visual i sonora i molta gent.
La manera de comunicar-nos-hi: mantenim una actitud d’escolta a les seves reaccions i una comunicació sincera, respectuosa i autèntica, sense infantilitzar el llenguatge però sí emfatitzant la gesticulació, alentint el tempo i contactant amb la mirada.
Argument
L’obra es compon de tres històries curtes: Juguem a cuit a amagar, Fem un petó a la lluna i El lleó no em fa por. Desenvolupem el fil argumental a partir dels jocs i les cançons i, tanmateix, també ens hem inspirat en dues conegudes narracions curtes: La lluna està trista (Guido Van Genechten) i El lleó i el ratolí (Isop). La temàtica té relació amb el món animal, la natura i la realitat concreta dels infants. Tot just estan descobrint el món i són els temes que més capten la seva atenció.
Les cançons
Tiroliro és un espectacle de cançons d’origen tradicional i popular. N’hi ha algunes que les cantem amb la lletra original i d’altres les hem modificat i fins i tot reescrit, tal com s’ha fet sempre en la tradició oral. Les acompanyem amb objectes quotidians (gibrelleta, gerra d’aigua, ampolla, tasses, etc.) mirant sempre de preservar un caire senzill i minimalista que les fa adients per als més petits.
També guarnim l’espectacle amb melodies tradicionals tocades en directe amb instrument de vent com ara harmònica, flautes i melòdica, entre d’altres.
Fitxes i altres documents
- El lleó no em fa por és un espectacle que requereix un espai escènic de 4m d’ample i 4 de fons. Podem instal·lar-lo en gimnasos, sales d’usos múltiples, psicomotricitat, etc.
- Amb aquest espectacle no fem actuacions al pati.
- Caldrà tenir en compte les dimensions esmentades i la facilitat d’accés a la sala per a descarregar l’attrezzo i el material tècnic
- Per a més detalls sobre les necessitats de l’espectacle escriviu-nos o truque-nos.
- A les escoles duem tot el material tècnic necessari per la representació.
El lleó no em fa por és un espectacle per a representar en teatres i altres sales d’actes amb un escenari de 5m d’ample x 3 de fons.
- Mar Gascó: idea original. Recerca i adaptació de cançons, dites, rodolins i poesies. Disseny i decoració de l’escenografia, construcció de titelles i vestuari. Actriu cantant i titellaire en escena.
- Pere López: disseny de llums, construcció del teatrí, vídeo i difusió.
- Arsène Gascó: Il·lustració, fotografia i disseny del material gràfic.
- Pere López / Estudi Flôstis Escènics: Backing tracks, vídeos, il·luminació i disseny tècnic en general.