El lleó no em fa por

I, és clar, el lleó

Lleó, zebra, mico, tortuga, ovella, ratolí… veniu amb mi? Jugarem a cuit i amagar  amb el llop, li farem un petó a la lluna i pessigolles al lleó perquè no faci por. Són històries d’animals que s’expliquen amb titelles, instruments ètnics i cançons populars i tradicionals.

Teatre de musicosetes

Un petó a la lluna. Espectacle de titelles per a infants de bressol

El lleó no em fa por és una obra de teatre què barreja titelles i cançons. Com que la nostra manera de fer espectacles no acaba d’encaixar exclusivament amb una sola de les etiquetes convencionals (teatre musical, concert, titelles, animació), n’hem inventat una de nova: musicosetes.

És un espectacle per a petits infants de 0 a 3 anys perquè hem tingut en compte les seves característiques evolutives i necessitats específiques. A la pràctica això és tradueix en aspectes com ara:

La durada: 30 minuts.

Les condicions de representació: tenim cura de l’ambient perquè els infants no s’espantin ni s’estressin i es trobin còmodes. Un espai petit, familiar, acollidor i amb poca gent és millor que un de gran, amb dispersió visual i sonora i molta gent.

La manera de comunicar-nos-hi: mantenim una actitud d’escolta a les seves reaccions i una comunicació sincera, respectuosa i autèntica, sense infantilitzar el llenguatge però sí emfatitzant la gesticulació, alentint el tempo i contactant amb la mirada.

Argument

L’obra es compon de tres històries curtes: Juguem a cuit a amagar, Fem un petó a la lluna i El lleó no em fa por. Desenvolupem el fil argumental a partir dels jocs i les cançons i, tanmateix, també ens hem inspirat en dues conegudes narracions curtes: La lluna està trista (Guido Van Genechten) i El lleó i el ratolí (Isop). La temàtica té relació amb el món animal, la natura i la realitat concreta dels infants. Tot just estan descobrint el món i són els temes que més capten la seva atenció.

Les cançons

Tiroliro és un espectacle de cançons d’origen tradicional i popular. N’hi ha algunes que les cantem amb la lletra original i d’altres les hem modificat i fins i tot reescrit, tal com s’ha fet sempre en la tradició oral. Les acompanyem amb objectes quotidians (gibrelleta, gerra d’aigua, ampolla, tasses, etc.) mirant sempre de preservar un caire senzill i minimalista que les fa adients per als més petits.

També guarnim l’espectacle amb melodies tradicionals tocades en directe amb instrument de vent com ara harmònica, flautes i melòdica, entre d’altres.

Fitxes i altres documents

Cap a munt

Us informem que aquest lloc web fa servir cookies. Més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies