El gegant del pi

Sinopsi

Un espectacle de titelles gegants i cançons populars

Benvinguts a ca l’Oreneta, una masia amb uns habitants molt especials: en Bingo, el petit gall, la Gallina Ponicana i els seus tres pollets xics, tics, mics, cama-curts i ballarics, el Gegant del Pi i el seu germà en Joan Petit que balla amb el dit. I, és clar, l’Oreneta que cada any torna al seu niu del safareig.

Un espectacle de titelles gegants per als més petis i de cançons populars i tradicionals amb música en viu. Un espectacle senzill, alegre i interactiu inspirat en les nostres arrels, la vida al camp i les cercaviles de festa major.

El gegant del pi. Titelles 0-3 anys. Espectacles de titelles per a escoles bressol. Pam i pipa

Descripció

Un espectacle de festa major

Us convidem a visitar la masia on viuen la Mar (cantant i titellaire) i el Pere (músic i tècnic) per a prendre contacte amb les nostres arrels culturals i vitals. A ca l’Oreneta hi podreu trobar personatges de cançons que ens parlen d’animals i de la vida lligada a la natura. Alguns d’ells s’inspiren en les cercaviles de festa major tradicionals. Els acompanyem amb música i cançons, rodolins, embarbussaments, endevinalles, jocs de falda i moixaines populars i tradicionals que ens ajuden a lligar l’acció a un fil d’esdeveniments.

El Gegant del Pi és un espectacle de titelles i cançons especialment recomanat per a petits infants, perquè per fer-lo hem tingut en compte les característiques evolutives i les necessitats específiques dels infants de 0-3 anys. Per això mantenim una actitud d’escolta a les seves reaccions i ens hi comuniquem de forma sincera i respectuosa.

L’obra, d’una durada de 35 minuts, és festiva sense estridències, senzilla i alegre on titelles de grans dimensions interactuen amb els infants i els conviden a participar-hi. Per això el més adient és representar-lo al carrer o un espai interior sense butaques fixes

Fil argumental

En Joan petit. Titelles de festa major per a infants de 0-3 anys

Xiqui-xiqui, xiu, he trobat un niu amb un ocellet que canta xiu-xiu. De sobte sentim el xiscle d’una vella amiga: és l’Oreneta que retorna al seu niu. Cada primavera niua al safareig de casa, per això a casa nostra li diem ca l’Oreneta.

A l’escenari, ca l’Oreneta és una masia plena de personatges de cançons populars i tradicionals. Al matí, el primer a sortir és el gall, ki-ki-ri-ki! Després sempre ve a saludar un gos, xaiós, pelós. És en Bingo, un gos d’atura que ens ajuda amb les ovelles. Les va a buscar i les porta al camp, les vigila mentre pasturen i després les torna al tancat.

Endevina endevinalla, quin és l’ocell que pon a la palla? Co-co-ro-coc, una gallina! Li voleu donar menjar? Té gana. Després veurem com pon tres ous i com els seus tres pollets xics, tics, mics, camacurts i ballarics surten a passejar. Els voleu acompanyar?

Per fi es desperta el Gegant del Pi que és vergonyós i li costa una mica de fer-se veure, però li agrada ensenyar-nos com salta i balla amb la música de l’acordió diatònic.

I ara! … Què és això? És el dit d’en Joan Petit, el germà del gegant. Li agrada ballar, amb la mà, el dit i… amb un mocador. Amb ell farem el ball final i ens direm adéu.

Orenetes sempre de vacancesGallina xica tica micaGos Bingo. Titelles escola bressol pam i pipaPollets. Espectacles per a nadons

Per a més detalls descarregueu-vos el dossier descriptiu a la pertanya “Dossiers”

 

Fotos i vídeos

 

Dossiers

DOSSIERS I ALTRES DOCUMENTS
Descarregar el dossier descriptiu
Descarregar la sinopsi de l’espectacle

NECESSITATS TÈCNIQUES PER A ESCOLES
Duem tot l’equip tècnic necessari. Triguem 2h a muntar-ho tot. Per a més detalls poseu-vos en contacte amb nosatres.

TEATRES I ALTRES SALES D’ACTES
Descarregar la fitxa tècnica de l’espectacle

ESPAIS EXTERIORS AMB TERRA IRREGULAR O NO PAVIMENT

Escenografia Gegant del Pi
És necessària una tarima de 6m d’ample x 5m de fons x 20cm d’alçada.
Foto furgo plena
La furgo ha d’arribar fins a l’escenari perquè duem molt embalum. Si no hi pot arribar ens caldrà personal de suport.