Cargol treu banya

Sol solet, el cargol treu banya, les petites formiguetes, la lluna… Les cançons dels més petits han inspirat aquest espectacle de titelles per a nens i nenes de 0 a 3 anys. Cargol treu banya és una metàfora de la vida. És ple d’al·legories de la natura, de personatges, colors i cançons.

Aquest espectacle està disponible en dues versions

Totes dues tenen el mateix contingut i durada. La diferència entre una i altra versió rau en què una té la música en viu i l’altra té les bases enregistrades. Clica les versions per a més detalls.

Cargol treu banyaAmb dos actors a escena, la Mar fa de titellaire/cantant i el Pere de músic. Recomanat per a sales d’actes i escoles que disposen d’una sala gran.

Espai escènic necessari: 4m d’ample x 3m de fons.

Cargol treu banyaAmb una actriu a escena (bases musicals i sonalls enregistrats). Ideal per a espais de petites dimensions o per a exteriors com ara el patí o jardí de l’escola.

Espai escènic necessari: 2,5m d’ample x 2m de fons.

Descripció

Hem volgut que aquesta sigui una obra de titelles per als més petits, per això hem tingut cura que tant la durada com el text oral siguin molt mesurats. Bàsicament el text utilitzat és el de les cançons que s’interpreten en directe. És un espectacle de petit format d’estètica senzilla i atractiva.

(Amb dispositius mòbils podria ser que les fotos es veiessin massa de prop. Proveu de desfer zoom ajuntant dos dits a la foto)

L’arguments es desenvolupa a partir de cançons tradicionals i populars catalanes ben conegudes pels infants de 0 a 3 anys del nostre país. Hi ha tres actes o grups d’acció.

Cargol treu banya

A la primera història el sol dóna pas a l’acció. Tot seguit un cargol-treu-banya planta una llavor que ha trobat dalt d’una muntanya. Creix una flor meravellosa, la més maca del món. Però és clar, el progrés no s’atura davant una flor. El cotxe, que va massa ràpid per adonar-se de les coses realment importants, no veu que la flor es desfulla amb el seu pas rabent. La flor es mor. Cap problema, la natura és sàvia i no es deixa vèncer. Les formigues, que tot ho aprofiten, s’han endut els pètals de la flor que havien caigut a terra i, el cargol ha tornat a plantar una altra llavor.

Vermell, vermell és el vestit que porto

La segona història es introduïda amb un paraigües dels colors de l’arc de sant Martí. Llavors, vet aquí que una erugueta blanca veu els colors: que en seria de divertit canviar de color! Es torna vermella, després groga i també verda. És tan divertit ser diferent. Ara que n’ha menjat tants, de colors diferents, és prou gran per a convertir-se en una esplèndida papallona.

Un elefant amb bicicleta

A la tercera història, l’arribada de la nit, de les estrelles i la lluna, planteja una imatge molt emotiva: veurem un elefant passejant pel cel. Oooohhhh! Aquest elefant ha baixat fins a nosaltres i ara es passeja entre els nens i nenes.

Cargol treu banya a l'Autèntica Teatre

Un parell de vídeo-instants de l'espectacle

Un tast de 3 minuts que vam enregistrar al Centre Cívic Can Puiggener de Sabadell el desembre de 2017.

(Tot i que l’acústica és molt “capellosa” s’entén bé)

Cargol treu banya. Aquesta és la primera història de l’espectacle.

Fitxes i altres documents

Cap a munt

Us informem que aquest lloc web fa servir cookies. Més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies