Sessions escolars amb les famílies

Espectacles a l'escola amb les famílies

Dins de les activitats que s’organitzen a les escoles n’hi ha que són obertes a les famílies (final de curs, festa de Nadal, Sant Jordi, etc.). De vegades es fan a la mateixa escola, i d’altres en algun espai públic proper com ara un centre cívic. En aquests actes sempre demanem que l’aforament no superi les 70 persones en total. Sabem que tractant-se d’una festa amb famílies és un límit potser una mica baix, però entenem que és el més adequat pel tipus d’espectacle que oferim i, sobretot, pel públic al qual ens adrecem.

Penseu que en una escola que tingui, per exemple, 60 infants (una xifra molt habitual), si venen les famílies, comptant un parell d’acompanyants per infant, de seguida s’hi apleguen de 150 persones en amunt. Amb aquests aforaments es perd el caire de proximitat i tranquil·litat que ens agrada mantenir a les nostres funcions.

Una alternativa per a escoles grans

Quan es preveu més de 70 persones a l’acte una bona opció fóra programar la representació a la tarda, en horari escolar, dedicada exclusivament als infants i aleshores, en acabar la sessió de teatre, continuar la festa amb les famílies amb la resta d’activitats que s’hi hagin previst (berenar, jocs, lliurament d’obsequis, etc). Òbviament estem disposats a parlar i valorar cada cas individualment i escoltar propostes, però sempre hauran de ser dins d’uns límits que no s’allunyin gaire de les xifres que acabem de citar.

Més detalls a tenir en compte

Si el vostre cas és el d’un acte amb famílies, caldrà tenir en compte certs detalls de l’organització per tal de vetllar pel benestar del públic, especialment els més petits, i per l’èxit de l’activitat en sí.

  • És important que tot el públic assistent hi estigui còmode i que tinguin bona visibilitat de l’escenari.
  • Cal que els accessos a l’espai siguin fàcils: s’hi ha de poder entrar ordenadament sense que es facin embussos humans i s’ha de poder abandonar fàcilment la sala en qualsevol moment (inclòs a mitja funció) si l’infant ho requereix.
  • Ateses les característiques dels nostres espectacles no els representem en espais exteriors.

Organització de les sessions familiars

De triar l’espai, preparar-lo, muntar l’escenari (quan convingui) us en cuideu vosaltres. Dels aparells de so i il·luminació ens en cuidem nosaltres.

Recordeu que els accessos a l’espai han de ser fàcils per a la càrrega i descàrrega, sense escales ni excessius entrebancs. La furgoneta ha de poder arribar fins a la porta i aturar-se l’estona que ens calgui per a carregar/descarregar. Molt important: no farem descàrregues a corre-cuita interferint el trànsit.