Representacions en espais exteriors

Ateses les característiques dels espectacles que actualment tenim en marxa, únicament els oferim en espais interiors. És clar que sempre hi pot haver un cas escadusser que faci l'excepció. Si us sembla que el vostre acte en exterior pot garantir la comoditat i el silenci d'un teatre, si us plau continueu llegint.

Un parell d'apunts inicials

ESPECTACLES DISPONIBLES EN EXTERIORS: L’únic espectacle que us podem oferir en espais exteriors és Cargol treu banya en versió de música gramola.

FESTES MAJORS I ALTRES ACTES SIMILARS: Heu de tenir present que els nostres espectacles s’adrecen a la primera infància. Així que si el que voleu és programar “l’acte infantil” de la festa major i que sigui adient per a “tots” els nens i nenes de 0 a 12 anys, no cal que seguiu llegint aquesta web perquè no hi trobareu res que us vagi bé.

Permeteu-nos una breu anècdota

Parc de Francesc Vinyes de Moià
Parc de Francesc Vinyes de Moià

Va ser durant la tardor de 2001 que des d’un ajuntament ens van demanar un bolo. La nit anterior a l’actuació havia plogut i vam trobar la plaça on havíem de muntar absolutament enfangada i plena de bassals. Com és de suposar l’escenari també estava brut i xop, tant que es feia impossible muntar-hi res. Vam trucar al responsable de cultura, que per cert no ens havia vingut a rebre, i li ho vam comentar. Passada una bona estona es presentà al lloc i sense parar-hi gaire atenció i amb clara indiferència, ens diu: «la canalla rai». Ens vam queda paradíssims. La canalla rai que pot seure en un fangar i gaudir d’un espectacle damunt d’un empostissat de més d’un metre i mig d’alçada. No, no i no!

Encara que la funció sigui al carrer cal tenir cura absolutament de tots els detalls i tractar respectuosament el públic i els artistes. La qualitat final de l’espectacle no depèn únicament del que nosaltres fem a l’escenari sinó de tot plegat.

Organització de l'espai

L’àrea escènica estarà a peu pla o amb la tarima indicada a Fitxa Tècnica de l’espectacle i amb el públic assegut en semicercle. Ens agrada que hi hagi cadires per dos motius: un perquè hi pot haver persones que les necessitin i l’altre perquè ajuden a organitzar l’espai per tal que tothom tingui bona visibilitat. És molt important triar un lloc recollit i silenciós, lluny de trànsit de vehicles i altres activitats sorolloses que puguin interferir l’espectacle. El terra ha de ser pavimentat i si és de sorra caldrà muntar-hi una tarima. També heu de  preveure un vestuari i lavabo propers a l’escenari.

Festes de Gràcia. Carrer Joan Blanques
Festes de Gràcia. Carrer Joan Blanques

Amb condicions climatològiques no favorables

L’atrezzo i equips que duem són delicats i no es poden mullar gens. En cas de previsió de pluja no ens arriscarem amb actuacions a l’exterior, per tant tingueu previst un espai alternatiu interior per tal d’evitar suspendre o ajornar l’actuació. Tanmateix, una funció amb condicions de vent fort o de intensa solellada també podria resultar difícil per a nosaltres i incòmode per al públic. En aquests casos també caldrà pensar en espais alternatius interiors. I una coseta més: a l’estiu i ple sol, si us plau, no.

Vetllem per la qualitat de tot plegat. Tinguem cura dels detalls. Estimem-nos.