Representacions en espais exteriors

Ateses les característiques dels nostres espectacles, ens sembla correcte no representar-los en espais exteriors. És clar que sempre hi pot haver un d'escadusser, així que si ens voleu proposar de participar en un acte de carrer, si us plau seguiu llegint.

Un parell d'apunts inicials

ESPECTACLES DISPONIBLES EN EXTERIORS: Ara per ara, l’únic espectacle que oferim en espais exteriors és Cargol treu banya en versió de música enregistrada.

FESTES MAJORS I ALTRES ACTES SIMILARS: Heu de tenir present que els nostres espectacles s’adrecen a la primera infància. Així que si el que voleu és programar l’acte infantil de la festa major i que sigui adient per a “tots” els nens i nenes de 0 a 12 anys, no cal que seguiu llegint aquesta web perquè no l’hi trobareu pas.

Permeteu-nos una breu anècdota

Parc de Francesc Vinyes de Moià
Parc de Francesc Vinyes de Moià

Va ser durant la tardor de 2001 que des d’un ajuntament ens van demanar un bolo. La nit anterior a l’actuació havia plogut i vam trobar la plaça on havíem de muntar absolutament enfangada i plena de bassals. Com és de suposar l’escenari també estava brut i xop, tant que es feia impossible muntar-hi res. Vam trucar al responsable de cultura, que per cert no ens havia vingut a rebre, i li ho vam comentar. Passada una bona estona es presentà al lloc i sense parar-hi gaire atenció i amb clara indiferència, ens diu: «la canalla rai». Ens vam queda paradíssims. La canalla rai que pot seure amb el cul a terra (en aquest cas amb el cul al bassal) i gaudir d’un espectacle que faríem damunt d’un empostissat de més d’un metre i mig d’alçada. No, no i no!

Encara que la funció sigui al carrer cal tenir cura absolutament de tots els detalls, tractar tant el públic com els artistes amb total respecte. La qualitat final de l’espectacle no depèn únicament del que nosaltres fem a l’escenari sinó de tot plegat. Heus aquí algunes claus bàsiques.

Organització de l'espai

L’àrea escènica estarà a peu pla o amb la tarima indicada a Fitxa Tècnica de l’espectacle i amb el públic assegut en semicercle. Ens agrada que hi hagi cadires per dos motius: un perquè hi pot haver persones que les necessitin i l’altre perquè ajuden a organitzar l’espai per tal que tothom tingui bona visibilitat. És molt important triar una plaça, carrer o parc recollit i silenciós, lluny de trànsit de vehicles i altres activitats sorolloses que puguin interferir l’espectacle. El terra ha de ser pavimentat i si és de sorra caldrà muntar-hi una tarima. En cas de no poder aparcar la furgo al costat de l’escenari, ens caldrà un espai habilitat per a canviar-nos.

Festes de Gràcia. Carrer Joan Blanques
Festes de Gràcia. Carrer Joan Blanques

Amb condicions climatològiques no favorables

Els estris que duem per aquest espectacle (titelles, escenografia, instruments musicals, equip de so, etc.) són molt delicats i no es poden mullar gens. En cas de previsió de pluja no ens arriscarem amb actuacions a l’exterior. Per tant és molt recomanable que s’hagi previst un espai alternatiu interior si es vol evitar haver d’ajornar o suspendre l’actuació. Tanmateix, una funció amb condicions de vent fort o de intensa solellada també podria resultar difícil per a nosaltres i incòmode per al públic. En aquests casos també caldrà pensar en espais alternatius.

Ara, si ens ho permeteu, la recomanació de cada estiu. A ple sol no! Per comoditat del públic i dels artistes, però sobretot pels infants. Sabeu perfectament que és una qüestió de salut. Estar assegut a terra, de vegades roent, durant 30 o 40 minuts torrant-se el magí i amb el Sol de cara, no són les millor condicions per a gaudir relaxadament d’un espectacle. Vetllem per la qualitat de tot plegat. Tinguem cura dels detalls. Estimem-nos.