A l’escola bressol

La majoria dels nostres espectacles es poden representar a les escoles bressol i escoles d’infantil (P3). Duem tot el material tècnic que pugui fer falta per a convertir les vostres sales de psicomotricitat, sales d’usos múltiples, o menjadors en un petit teatre.

En horari lectiu
Acostumem a fer representacions exclusivament per als alumnes acompanyats de les mestres. Tanmateix, de vegades hi ha escoles que conviden a algunes mares i/o pares a assistir-hi. Òbviament no hi tenim cap inconvenient, tot al contrari. Ara bé, és bo no saturar els passis per tal que l’ambient sigui prou relaxat. Normalment fixem el límit de públic al voltant de les 50 persones, xifra que en cada cas acabem d’ajustar en funció de les característiques de l’espai. Arribats a cert punt és molt convenient fer un parell de grups i representar l’espectacle dues vegades, cosa que es pot fer perfectament en un matí.

Activitat familiar
Sovint hi ha famílies que organitzen actes durant el curs per a participació oberta. De vegades es fan a la mateixa escola i d’altres en algun espai públic proper, com ara un centre cívic. Sempre recomanem que l’aforament no superi les 60 persones, però sabem que això no sempre és possible. Per una qüestió de benestar dels infants, és bo no aglutinar un excés de públic en un espai massa just. Si no hi hagués alternativa i volguéssiu igualment celebrar l’acte, aleshores caldrà dissenyar molt bé tota la qüestió tècnica per tal d’assegurar que l’espectacle funcioni i el públic el pugui gaudir correctament. És important que totes les persones assistents hi estiguin còmodes i que totes vegin bé l’escenari. És important que els accessos a l’espai siguin fàcils. S’hi ha de poder entrar sense que es facin embussos i s’ha de poder abandonar la sala en qualsevol moment. Recordem que són infants molt petits i podria ser que haguéssiu de sortir a mitja funció. També és important l’acústica (que inclou el silenci): haurem de sonoritzar l’espai per tal que se senti correctament. Dels aparells de so i il·luminació ens en cuidem nosaltres. De l’espai (i l’escenari si convingués) us en cuidaríeu vosaltres.

Si l’espectacle es dóna a l’exterior, a més del que acabem d’explicar també caldrà tenir cura dels detalls inherents a aquest escenari (soroll de transit, hores de migdia a ple estiu, etc.)


Fem espectacles per a nadons i primera infància.

 

Com són els espectacles per a nadons?

Volem compartir i comunicar-nos molt especialment amb els infants de 0 a 3 anys i per això els nostres espectacles tenen certes peculiaritats.

Durada
Pels infants d’aquesta edat és molt important el moviment físic, per això, encara que poguessin “aguantar” més estona, sabem per experiència, que en gaudeixen còmodament no més de 30-35 minuts.

Ritme
Especialment els infants de fins a 3 anys necessiten sentir-se cuidats i protegits, per això fem servir sempre un ritme tranquil. Volem garantir la confiança i l’harmonia en tot moment, fins i tot a l’hora de definir la il·luminació i de disposar l’espai on representem l’espectacle.

Espectacles de titelles a la llar d'infants

Text i temàtica
Els més petits gaudeixen sobretot de la musicalitat del llenguatge, per això les cançons i els jocs lingüístics són la base dels nostres espectacles. Cançons tradicionals, moixaines i jocs de falda ens inspiren i ens ajuden a donar forma a les històries. Ajustem la temàtica a l’univers dels infants de 0-3 anys. Els grans, que ja fa temps que habiten aquest planeta, no paren atenció a un munt de coses que passen pel seu davant. Però per als infants, que acaben d’arribar, esdeveniments aparentment insignificants captiven tota la seva atenció: les flors, el vol d’una papallona, els cargols, les marietes, les pedres, l’aigua, la pluja, la lluna… Sobretot són aquelles coses que els mantenen connectats amb l’univers.

Estètica
Senzilla, minimalista i delicada. Els infants de 0-3 anys són especialment sensibles als sons i als colors: Alguns els relaxen, d’altres els estressen i d’altres els espanten, per això hem triat expressament una estètica que els sigui atractiva i estimulant, però a l’hora que garanteixi la bellesa i l’harmonia.

També donem molta importància a la netedat del so (tan a nivell tècnic com a nivell artístic), a les qualitats dels sons i al silenci. Per això les cançons són cantades a capel.la o amb un acompanyament musical senzill i delicat.

Espai de representació
Ens fa feliços poder representar els nostres espectacles en espais que garanteixin el respecte pels participants i que facilitin la connexió i la unitat, és a dir: que tinguin en compte la comoditat, la proximitat i el silenci. Un bon espai pot ser la mateixa escola bressol ja que els és conegut.

Si valoreu important la bellesa i l’harmonia, compartim una estona plegats. Estarem encantats d’acostar-nos i acaronar-vos l’ànima.

Espectacles de titelles a la llar d'infants