Poesia a la masia

Sinopsi

Un recital poètic per als més petits

Poesia-ia-ó: a sota d’un botó hi ha un ratolí petit i bufó: Ratolí, amaga’t de pressa que ja arriba el gat, sempre net i pentinat!

Poesia a la masia són, titelles, rimes, música i cançons per a gaudir de la veu i les paraules recitades i cantades. Un recital poètic especialment pensat per a petits infants de 0 a 3 anys.

Espectacle de titelles i poesia per a nadons i infants de 0-3 anys. Espectacles de titelles per a escoles bressol.

Descripció

Poesia i cançons per als més petits

Miquel Desclot diu que les cançons i jocs de falda, les dites, les endevinalles i els embarbussaments són la iniciació a la poesia. A Poesia a la masia fem servir aquests recursos juntament amb poesies curtes i adaptades de poetes catalans (Joana Raspall, Miquel Desclot, Lola Casas, Bofill-Puig-Serrat, Ricard Bonmartí i Glòria Falcon).

Dues persones en escena: la Mar diu el text i canta les caçons. El Pere també diu text i juga amb els sons de quotidiàfons i instruments musicals com ara l’esquella, ous-maraca, capsa de música, pandereta, brunzidor, flautes travessera, dolça i d’èmbol, violí, güiro, metal·lòfon i altres sonalls i reclams.

Enriquim visualment l’experiència amb titelles de tija, de guant, bocots, joguines i altres objectes.

Poesia a la masia és una proposta de petit forma, minimalista i captivadora adreçada als petits infants de 0 a 3 anys.

Vegeu aquest clip d’un instant durant un assaig obert ofert al grup de criança de Sant Joan de Mediona.

 

Dossiers

FITXA TÈCNICA “PETITA”

Aquesta seria la versió “unplugged” que podríem fer en espais recollits i silenciosos amb poc aforament. Pensem en les biblioteques que durant la representació dediquen l’espai exclusivament a l’espectacle. També en petites escoles bressol (fins a 25 infants i en horari escolar), cases de mares de dia, espais amb grups de criança i d’altres similars.

Disponiblitat: de dilluns a divendres

Aforament màxim: 24 persones (Normalment, 12 infants + 1 acompanyant per infant). Cal respectar estrictament aquest màxim.

Àrea escènica: 3m d’ample x 2m de fons.

Endolls: no ens en cal perquè no fem servir equip de so ni llums.

Durada: 30 minuts.

Muntatge/Desmuntatge: 1h / 30min

 

 

FITXA TÈCNICA “Mitjana”

Necessitats tècniques per a espais que, ja sigui per les característiques físiques pròpies o bé per l’aforament, requereixen d’un reforç d’amplificació i il·luminació. Inclou llocs com ara biblioteques que programen actes per a públic més nombrós del normal en una hora del conte, o bé que disposen de sala d’actes, escoles bressol, escoles de música i centres cívics y altres espais semblants.

Aforament màxim: 50 persones en total, inclosos infants i acompanyants.

Àrea escènica: 3m d’ample x 3m de fons.

Endolls: un shucko 230V/16A per a l’equip de so i els focus que hi muntarem.

Durada: 30 minuts.

Muntatge/Desmuntatge: 1:30h / 45min

 

 

ALTRES DOCUMENTS

Descarregar el breu dossier descriptiu