El gegant del pi

Sinopsi

Un espectacle de titelles gegants i cançons populars

Benvinguts a ca l’Oreneta, una masia amb uns habitants molt especials: en Bingo, el petit gall, la Gallina Ponicana i els seus tres pollets xics, tics, mics, cama-curts i ballarics, el Gegant del Pi i el seu germà en Joan Petit que balla amb el dit. I, és clar, l’Oreneta que cada any torna al seu niu del safareig.

Un espectacle de titelles gegants per als més petis i de cançons populars i tradicionals amb música en viu. Un espectacle senzill, alegre i interactiu inspirat en les nostres arrels, la vida al camp i les cercaviles de festa major.

El gegant del pi

Descripció

Un espectacle de festa major

Masia del Gegant del Pi

Us convidem a visitar la masia on viuen la Mar (cantant i titellaire) i el Pere (músic i tècnic) per a prendre contacte amb les nostres arrels culturals i vitals. A ca l’Oreneta hi podreu trobar personatges de cançons que ens parlen de la vida lligada a la natura i d’animals. Alguns d’ells s’inspiren en les cercaviles de festa major tradicionals. Els acompanyem amb música i cançons, rodolins, embarbussaments, endevinalles, jocs de falda i moixaines populars i tradicionals que ens ajuden a lligar l’acció a un fil d’esdeveniments.

El Gegant del Pi és un espectacle de titelles i cançons especialment recomanat per a infants més petits de cinc anys. Ara bé, la seva durada, estètica, text, acció, tempo, volum sonor, instrumentació i interpretació el fan especialment adient per als infants més petits de tres anys.

És un espectacle de festa sense estridències, senzill, alegre i interactiu a mig camí del teatre de carrer i l’animació. On titelles de grans dimensions interactuen amb els infants i els conviden a participar-hi. Per això el més adient és representar-lo al carrer o un espai interior sense butaques.

Continguts

La gallina ponicana

Sona un cucut. És un cucut bromista: ara sona aquí ara sona allà, no el podré pas atrapar. De sobte sentim el xiscle d’una vella amiga: és l’Oreneta que retorna al seu niu. Cada primavera, l’Oreneta, niua al safareig de casa i veiem com pon els ous. Després els seus fills neixen i creixen fins que no hi caben. Per això a casa nostra li diem ca l’Oreneta.

A l’escenari, ca l’Oreneta és una masia plena de personatges de cançons populars i tradicionals. Quan algú hi arriba el primer que surt a saludar és el Bingo, un gos d’atura que ens ajuda amb el ramat. Però allò que més li agrada fer sabeu què és? … Dormir. Dormir? Però si ja som de matí! Ki-ki-ri-kiiiii! Cada dia al dematí canta el gall ki-ki-ri-ki. I la primera de llevar-se és la primera que se’n va a dormir: la Gallina Ponicana que pon tres ous cada setmana i també els seus tres fills xics, tics, mics, camacurts i ballarics.

A ca l’Oreneta també hi viu el Gegant del Pi, que és vergonyós i li costa una mica de fer-se veure, però li agrada ensenyar-nos com salta i balla. Però… què és això? És el dit d’en Joan Petit, el germà del gegant. Ens ve a acomiadar amb la mà i diu: gràcies per venir-nos a visitar, ara és l’hora de marxar.

 

 

 

Fotos i vídeos

Enllaços a les fotos

Fotos dels titelles: https://goo.gl/photos/MoDqtebsNzhhgdHZ8

Fotos de l’estrena al Festival de titelles de Barcelona: http://www.pamipipa.com/festival-de-titelles-de-barcelona-2016/

Dossiers

DOSSIERS I ALTRES DOCUMENTS
Descarregar el dossier descriptiu
Descarregar la sinopsi de l’espectacle

NECESSITATS TÈCNIQUES PER A ESCOLES
Duem tot l’equip tècnic necessari. Triguem 2h a muntar-ho tot. Per a més detalls poseu-vos en contacte amb nosatres.

TEATRES I ALTRES SALES D’ACTES
Descarregar la fitxa tècnica de l’espectacle

ESPAIS EXTERIORS AMB TERRA IRREGULAR O NO PAVIMENT

Escenografia Gegant del Pi
És necessària una tarima de 6m d’ample x 5m de fons x 20cm d’alçada.
Foto furgo plena
La furgo ha d’arribar fins a l’escenari perquè duem molt embalum. Si no hi pot arribar ens caldrà personal de suport.